Veel gestelde vragen over

life coaching

voor direct antwoord op jouw vraag

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over life coaching aan. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op en ik beantwoord je vraag graag.

Wat is een life coach en wat doet hij?


Een life coach begeleidt mensen in het bereiken van doelen. Een life coach bezit geen kant-en-klare oplossingen voor elk probleem van een cliënt. In feite reikt een life coach zelfs helemaal géén oplossingen aan. De oplossing van een probleem moet immers vanuit de cliënt zelf komen. Wat een life coach wel doet, is gerichte vragen stellen die de cliënt bewustmaken van belemmerende denkbeelden in zijn hoofd. Als de cliënt met de hulp van de life coach zich bewust wordt van deze hinderende gedachten, kan hij zijn foutieve denkbeelden wegwerken, zijn moeilijkheden overwinnen en zijn levensdoelen realiseren.

Life coaching helpt je verder bij vragen en gedachten zoals:

 • Hoe kan ik meer bereiken in mijn leven?
 • Wat maakt mij echt gelukkig?
 • Waar ben ik goed in?
 • Hoe kan ik omgaan met tegenslagen in het leven?
 • Hoe wil ik graag leven?
 • Hoe word ik van een trotse vader een goede vader?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn relatie weer zoals ‘vroeger’ wordt?
 • Hoe krijg ik mijn leven na mijn scheiding weer op de rit?
 • Hoe krijg ik weer energie om dingen te ondernemen?
 • Waarom twijfel ik zo vaak?
Wat is het verschil tussen een therapeut en een life coach?


Een life coach gaat uit van het heden en richt zich op het toekomstige resultaat. Een therapeut is een zorgverlener, werkt vanuit diagnoses en kijkt ook naar het verleden en hoe jouw eigen situatie is ontstaan. Voor psychische problemen of trauma’s is dat een heel belangrijke stap. Daar blijft een life coach dus ver vandaan. Je huidige situatie en gedrag is het startpunt. Van daaruit zet ik je in beweging en zorg ervoor dat jij stappen vooruitzet om je doelen te behalen.
Wordt life coaching vergoedt door de zorgverzekeraar?


Nee, life coachingssessies worden niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Je zult zelf in je eigen toekomst moeten investeren: in tijd, in inspanning en in geld. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten wel ten laste van de winst verrekenen.
Waarom alleen voor mannen?


In de praktijk zie je dat vrouwen meer gelegenheden hebben om over hun problemen en uitdagingen te praten. Denk aan vriendinnen en moeders. Bij mannen ligt dat anders. Als wij mannen met onze vrienden zijn, vinden we het heerlijk om slap te ouwehoeren. Dat is prima, maar soms wil je wat meer. En daarnaast hebben wij ook onze eigen doelen in het leven en weten we niet altijd hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen. En daarom ben ik life coach alleen voor mannen.
Kan ik als werknemer ook terecht?


Jazeker, ook als werknemer kun je bij mij terecht. Ik kan je helpen met werkgerelateerde issues. Denk aan functioneren in teams, hoe pak ik mijn werk aan, balans werk en privé, etc. Winst voor jou als werknemer maar ook voor je werkgever. Tevreden werknemers functioneren beter. Informeer voor de mogelijkheden bij jouw bedrijf bij de afdeling P&O of HR.
Hoe lang duurt een traject?


Het is een open deur maar daarom niet minder waar: hoe hoger je ambitie, hoe meer sessies. Hoe meer je aan je zelf wilt ontwikkelen, hoe meer sessies er nodig zijn. Maar een gemiddeld neemt ongeveer 5 tot 8 sessies in beslag.
Moet ik een verwijzing van de huisarts hebben?


Nee, life coaching staat helemaal los van ons zorgstelsel. Het gaat om je eigen ambitie om in jezelf te investeren. Jij bepaalt dat helemaal zelfstandig. De huisarts staat daar helemaal buiten. Hij kan je life coaching uiteraard wel aanraden als hij/zij dat zinvol acht.
Wat zijn de voordelen life coaching?


Het grote voordeel van life coaching is om iemand te hebben die er uitsluitend voor jou en het behalen van je doelen is. Een life coach is niet-oordelend, is ondersteunend, is bemoedigend en motiverend, precies wanneer jij het nodig hebt. Ze houden je gefocust op wat je wilt bereiken en zorgen ervoor dat je in de juiste richting blijft ontwikkelen. Ze stellen je in staat om daar te komen waar jij naar toe wilt in het leven, veel sneller dan je alleen zou kunnen.

ALS JE ER ZELF EVEN NIET UITKOMT, NEEM DAN CONTACT OP

WhatsApp / sms / bel op: 06-28952541

stuur email naar: mail@johanvandelden.nl

© De Coachmannen 2020

Volg je mij al?

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter

Lees hier onze privacy verklaring