Schatten, plannen en monitoren

Scrum kent een aantal eenvoudige methoden om werk in te schatten om van daaruit te plannen en te monitoren. In deze workshop leert u niet alleen de theorie, maar door te doen ervaart u ook in een Agile omgeving.

In het kort

Binnen een Agile project wordt op een andere manier geschat dan in projecten met traditioneel projectmanagement. Binnen Agile gebruikt men relatieve inschattingen in story points in plaats van absolute inschattingen in uren. Omdat schatten enorm moeilijk is en zelden precies zo uitkomt als vooraf gedacht, moet men ook niet de illusie hebben dat absolute inschattingen meer de waarheid vertegenwoordigen dan relatieve inschattingen. We leren u in deze workshop wat relatieve inschattingen zijn en u ervaart dit proces tijdens de game die onderdeel is van de workshop. Op basis van de inschattingen van het werk in story points en de productiviteit van het team, kunt u plannen wanneer een bepaald onderwerp is afgerond of anderzijds hoeveel werk u voor een bepaalde deadline kunt doen. Tot slot leren we u welke instrumenten Agile u biedt om te monitoren of u met de sprint of project nog op schema ligt.

Voor wie is deze workshop?

De workshop Schatten, plannen en monitoren is voor iedereen die met inschattingen, plannen en monitoren te maken heeft of binnenkort krijgt. Binnen scrum zijn dit alle rollen van product owner, scrummaster en teamleden. Maar ook de projectleider heeft vanuit zijn verantwoordelijkheden te maken met inschattingen. Kortom, een must voor iedereen die bij een scrumproject is betrokken.

Wat levert de workshop op?

Na afloop van de workshop is er een eerste concrete en geprioriteerde versie van de product backlog opgeleverd met daarop producten waar men zo mee aan de slag kan gaan.

Wat is de tijdsduur van de workshop?

De workshop Schatten, plannen en monitoren duurt één dagdeel.

Contact

Wil u meer informatie over de workshop Schatten, plannen en monitoren, neem dan contact met mij op.

Delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Op dit bericht reageren