Professional ScrumMaster (PSM1)

De training Profesional ScrumMaster (PSM1) is veruit de meest aangevraagde training. In de eerste plaats omdat het veel van de scrumtheorie behandelt maar ook omdat het een prima voorbereiding is op het certificeringsexamen van www.scrum.org.

In het kort

Agile/Scrum is een aanpak voor een Agile, iteratieve ontwikkeling van software. Agile/Scrum kent fasen, spelregels en projectrollen die goed op elkaar inspelen. Met de training Scrummaster leert u als Scrummaster het scrum team te faciliteren, belemmeringen binnen en buiten de sprints weg te nemen en valkuilen te voorkomen. Maar ook krijgt u goed zicht op de invulling van de andere scrum rollen.

U leert alle kneepjes die u moet weten om te komen tot een high performance team dat iedere sprint weer beter wordt.

Tijdens de Professioneel Scrummaster training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Introductie Agile en Agile/Scrum vs Waterval
  • Scrumrollen
  • Scrumproces
  • Product Backlog en User Stories
  • Definition of Done
  • Plannen en schatten

Deze onderdelen komen veelal overeen met de Agile/Scrum Foundation training maar ze zijn nu verder toegesneden op welke rol die de Scrummaster hierbij speelt.

Voor wie is deze training?

De PSM1 training is bedoeld voor iedere professional die de rol van Scrummaster in een scrumteam vervult of binnenkort gaat vervullen.

Wat levert de training op?

Na deze twee dagen bent u in staat om het certificeringsexamen via www.scrum.org te halen waarna u officieel Certified Scrummaster (CSM) bent.

Wat is de tijdsduur van de training?

De training Professioneel Scrummaster is een tweedaagse training.

Trainer

U verwacht van een trainer dat hij de materie beheerst en daar enthousiast over kan vertellen. Hij moet in staat zijn de materie op een eenvoudige en begrijpelijk manier over te brengen en daarbij de theorie aanvullen met praktijkvoorbeelden. U wilt niet alleen een theoretische training, er moet ook voldoende aandacht zijn aan de toepasbaarheid ervan. Een training moet in uw ogen interactief zijn. Games zijn een manier om de theorie te ervaren en u wilt dat deze onderdeel vormen van de training. Als u of (één van) uw medewerker(s) op cursus gaat, dan wilt u zo’n trainer hebben.

Contact

Wil u meer informatie over de training Professional Scrummaster, neem dan contact met mij op.

Delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Op dit bericht reageren