Agile/Scrum Foundation

Wilt u als professional wel kennis opdoen van scrum maar is de scrummaster (PSM1) of product owner training te veel van het goede, dan is de Agile/Scrum Foundation een goede training voor u.

In het kort

Wilt u uw team, teamleden, projectmanagement of organisatie kennis laten maken met Agile/Scrum, dan is de Agile/Scrum Foundation training een uitstekende manier. U maakt kennis met de basisbegrippen van Agile/Scrum en weet deze in het juiste perspectief te zetten. Waar verschilt Agile zich met de watervalmethode, welke rollen onderkent Scrum en hoe ziet het totale procesplaatje er uit. Allemaal onderdelen die bij de Foundation training behandeld worden.

Tijdens de Agile/Scrum Foundation training worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Introductie Agile en Agile/Scrum vs Waterval
  • Scrumrollen
  • Scrumproces
  • Product Backlog en User Stories
  • Definition of Done
  • Plannen en schatten

Na de training Agile/Scrum Foundation weet u wat de mogelijkheden en toepassingen van Agile/Scrum zijn en kunt u zelf een rol in een Scrum-project vervullen. Eventueel kunt u de training afsluiten met een examen.

Voor wie is deze training?

De Agile/Scrum Foundation opleiding is voor iedereen die de rol van teamlid of projectleider van een scrumproject vervult of gaat vervullen en de basiskennis van scrum wil leren. Er is geen voorkennis nodig.

Wat levert de training op?

U leert alle begrippen, rollen en regels van scrum (her)kennen en hoe deze worden toegepast. Naast de theoretische bagage hebt u door de interactieve games ook ervaren wat het betekent om in een scrumproject te werken. Na afloop van de training bent u in staat om het examen via www.exin.com te halen.

Wat is de tijdsduur van de training?

De training Agile/Scrum Foundation is een tweedaagse training.

Trainer

U verwacht van een trainer dat hij de materie beheerst en daar enthousiast over kan vertellen. Hij moet in staat zijn de materie op een eenvoudige en begrijpelijk manier over te brengen en daarbij de theorie aanvullen met praktijkvoorbeelden. U wilt niet alleen een theoretische training, er moet ook voldoende aandacht zijn aan de toepasbaarheid ervan. Een training moet in uw ogen interactief zijn. Games zijn een manier om de theorie te ervaren en u wilt dat deze onderdeel vormen van de training. Als u of (één van) uw medewerker(s) op cursus gaat, dan wilt u zo’n trainer hebben.

Contact

Wil u meer informatie over de Agile/Scrum Foundation training, neem dan contact met mij op.

 

Delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Op dit bericht reageren