Over Johan van Delden

Ik ben een enthousiaste consultant: enthousiast als persoon en enthousiast over de Agile/scrum methode. Mijn visie is dat bedrijven en organisaties flexibel moeten zijn om adequaat in te kunnen spelen op de steeds veranderende marktomstandigheden maar ook projectomstandigheden. Dat er tijdens projecten wijzigingen komen, is geen risico maar een feit. Dan kun je maar beter een methode hebben die daar goed mee om kan gaan. Ik wil klanten tevreden stellen door ze te laten profiteren van de voordelen van de Agile/Scrum methodiek waardoor er weer en meer grip op projecten en afdelingen komt. Agile is groot geworden in de softwareontwikkeling maar het is mijn overtuiging dat de handvaten die de methode biedt, ook mensen, organisaties en projecten buiten de IT kan helpen.

In 2006 kwam ik met Agile/Scrum in aanraking en raakte direct met het virus besmet. Ik heb vele ICT-projecten gedaan, veelal op het snijvlak van business en ICT en heb (helaas) veel mis zien gaan en daarmee veel geld verloren zien gaan. Maar ik heb ook de effecten van Agile/Scrum ervaren op het projectresultaat en hoe motiverend het voor projectleden is om te scrummen. Dat heeft mijn enthousiasme voor de methodiek alleen maar versterkt.

In 2012 kwam ik tot het inzicht dat scrum niet alleen voor de softwareontwikkeling geschikt is, maar ook buiten de ICT van toegevoegde waarde is. De methode is generiek en biedt oplossingen voor generieke problemen waar veel andere bedrijven en organisaties mee te maken hebben:

  1. communicatie
  2. samenwerken
  3. keuzes maken

Met hetzelfde enthousiasme help ik nu ook bedrijven, instanties, organisaties bij projecten buiten de ICT, zowel profit als non profit, om maximaal van de voordelen te profiteren.

meer weten? Neem dan contact met mij op.

Delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+