ScrumMaster

Scrumteams lopen soms stroef. Hebben wel een theoretische training gehad maar kunnen niet aan de verwachtingen van het management voldoen. Werken volgens de Scrummethodiek maar passen daar slechts enkele onderdelen van toe. Team is niet veel productiever dan voor de training. Kortom, er moet iets gebeuren.

“Een goede scrummaster zorgt dat een team doorgroeit naar een high performance team”

Een goede Scrummaster kan al het verschil uitmaken. Een goede Scrummaster zorgt voor een goede teamwerking, zorgt ervoor dat alle teamleden betrokken worden en blijven, zorgt voor duidelijke sprintstructuur en faciliteert het hele proces. Zorgt daarmee er ook voor dat de Product Owner zich aan zijn/haar rol houdt. Een volledige sprint backlog zorgt voor altijd actuele informatie. Een goede Scrummaster coacht het team in alle meetings zodat daar het maximale rendement uit voortvloeit. Pas als de basis in de praktijk goed werkt, kan het team (door)groeien.

Ik kan als Certified Scrummaster (CSM) u helpen om uw project- of ontwikkelteam efficiƫnter te laten werken. Wilt u weten hoe, neem dan contact met mij op.

Delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Op dit bericht reageren