Agile Coach

De Agile/Scrum-theorie is eenvoudig maar om de methode in de praktijk toepassen is erg moeilijk. Daarom is coaching en training-on-the-job in veel gevallen zeer nuttig en zelfs aan te raden.

“Coaching: om u te helpen Scrum te implementeren

en succesvol toe te passen”

De Agile/Scrum-theorie is eenvoudig maar om de methode in de praktijk toepassen is erg moeilijk. Daarom is coaching en training-on-the-job in veel gevallen zeer nuttig en zelfs aan te raden. Het is één van de valkuilen om één of meerdere onderdelen van Agile/Scrum niet of gedeeltelijk toe te passen terwijl de kracht van de methode het integraal gebruiken van de afzonderlijk onderdelen is. Met coaching van de verschillende rollen kan al zeer snel resultaat behaald worden.

Scrummaster

De Scrummaster is verantwoordelijk voor het faciliteren van het scrumproces. Het is één van de valkuilen om als Scrummaster daarmee alles zelf te doen. Maar daarmee wordt een team niet zelforganiserend maar juist defensief. Coaching van de Scrummaster kan er voor zorgen dat bijvoorbeeld de scrummeetings (weer) het juiste resultaat geven.

Teams en teamleden

Eén van de krachten van Agile/Scrum zijn de zelforganiserende teams. Maar hoe krijg je teams, teamleden en organisaties zover dat zelforganiserende teams groeien en steeds beter gaan presteren. Daar kan Agilecoaching bij helpen. Voor teambuilding van nieuwe teams heb ik een workshop ontwikkeld, waarin teamleden elkaar aan de hand van oefeningen en games elkaar beter leren kennen.

Product Owner

De rol van Product Owner is complex maar ook cruciaal. Aan de ene kant is het de verantwoordelijkheid van de Product Owner voor stakeholdersmanagement en aan de andere kant de sturende kracht van de ontwikkelteams. Dit vraagt veel verschillende vaardigheden van een Product Owner. Coaching kan u helpen deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Projectleider

Projectleider moeten transformeren van de zogenaamde command-en controlmethoden naar een Agilemindset. Projectleiders moeten de gedachten van deadlines, productiviteit, impact analyses en requirements loslaten en vervangen door flexibele scope, zelf organiserende teams en het opleveren van (deel)producten om de voortgang te meten. Dat gaat vaak goed maar vaak helpt coaching om dit transformatieproces te begeleiden.

Inzet

Het inzetten van Agile Coaching kan heel variabel. In de beginfase is het aan te raden om op de sprintwisseldagen aanwezig te zijn om de demo, retrospective en sprintplanningsessie te begeleiden. In een later stadium kan ik op vaste dagen als coach aanwezig zijn. Bijvoorbeeld 2 dagen per week voor een periode van 1 maand, of 1 dag per week voor een periode van 3 maanden. Uiteraard is dit mede afhankelijk voor welke rol coaching gewenst is. Over het algemeen duurt het 6 tot 8 sprints om een team helemaal zelfstandig te laten functioneren.

Delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this pageShare on Google+

Op dit bericht reageren